Cooljohn Is Niet Cool

Vannacht kreeg ik een mailtje binnen waar in ik werd bedankt voor mijn bestelling en dat er 695,- euro via mijn creditcard wordt verrekend. Voor meer informatie over de bestelling en levering, werd eronder een link gegeven, beginnend met http://www.cooljohn.gr***. Ook mijn vrouw had een soortgelijk mailtje binnengekregen. Daardoor wist ik dat het om oplichting of spam ging.
Ik heb mijn vrouw geadviseerd om niet op de link te klikken. Maar nieuwsgierig als ik ben wil ik toch weten wie en wat erachter zit. De site is niet actief, maar de link wel. De link verwijst naar een zip-bestand. Wanneer je deze download of opent zal je waarschijnlijk een virus binnenhalen. Uiteraard heb ik het zip-bestand niet naar binnen gehaald. Na wat gegoogle vond ik mijn bevestiging. Slimme manier om een virus te verspreiden. Mijn advies: Mailtje markeren als spam en ongelezen de prullenbak in, want cooljohn is helemaal niet zo cool.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *