Nieuwe MacBook Pro?

Begin 2012 kocht ik mijn MacBook Pro, een ‘eind 2011’ model. Deze heeft het recentelijk begeven. Het vertoonde al langere tijd videoproblemen (schakelt onverwachts uit, strepen door het beeld). Een bekend probleem met dit model. Er was (tot vorig jaar) een aanvullend reparatie-programma en ik had hem ook terug gebracht. Maar op dat moment deed het apparaat zijn best en kwam het door de stress-test van Apple. Daarna heeft mijn MacBook het nog een tijdje probleemloos gedaan. Dit jaar begonnen de problemen weer. En nu komt het niet verder dan het grijze opstartscherm…
Dit jaar ook gekeken naar een nieuwe MacBook Pro als vervanging van mijn oude, die in een hoekje stof zit op te vangen… maar ik weet het niet. Natuurlijk ziet het nieuwe model er beeldschoon uit, I really love the looks, het eenvoudige OSX systeem en mooie het scherm. De touchbar is een leuke gadget. Vingerafdruk om te ontgrendelen is top.  Maar ik ben een stuk minder tevreden over de toetsen op het toetsenbord, die te weinig ‘travel’ maken. Het typt niet lekker. En ja… de 4 USB-C poorten, of beter gezegd: het ontbreken van andere poorten vind ik echt jammer. Ok√©, op te lossen met verlengstukjes. Sommigen hebben ook last van het vergrote touchpad, waardoor je je polsen niet meer op het apparaat kan steunen. En uiteraard de prijs… Mijn vorige MacBook kocht ik onder de 2.000,- euro en daar had je een hele mooie 15″ MacBook Pro voor. Maar nu vragen ze 3.299,- euro (2.726,- excl. BTW) voor het model dat ik zou willen. Dat bedrag wil ik best geven aan Apple, maar dan wil ik wel een apparaat, waar ik lekker mee kan werken. Misschien zijn het allemaal zaken die wel gewennen, maar ik weet het echt nog niet of ik tot aanschaf van een nieuwe MacBook Pro over ga. Ondertussen werk ik fijn en probleemloos achter mijn iMac…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *