Google Nik Collection

Nik Software was een bedrijf dat zich richtte op digitale fotografie en grafische vormgeving. Het is de maker van Snapseed, een mooie en handige app voor je mobieltje om je foto’s op een eenvoudige manier te bewerken. Daarnaast had het bedrijf ook software voor de desktops: De Nik Collection. Een collectie van mooie filter plug-ins voor beeldbewerking (Photoshop en Lightroom). Voor $500,- was die collectie voor jou.
Het bedrijf werd in 2012 door Google overgenomen vanwege Snapseed. Google besloot daarnaast de Nik Collection te verkopen voor de verlaagde prijs van 150,- dollar, maar in Nederland kon je het (met een beetje zoeken naar korting) voor rond de 100,- euro kopen.
De Nik Collection is sinds aankoop het ondergeschoven kindje geweest. Sinds de aankoop van Google is er nauwelijks iets aan veranderd of verbeterd. Toch is het vandaag de dag, nog steeds een hele mooie collectie van filter plug-ins voor Photoshop (Elements) en Lightroom. En het allermooiste: Sinds gisteren heeft Google besloten het gratis beschikbaar te stellen. Het is te downloaden vanaf de Google Nik Collection site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *