16 Gb

Een tijdje geleden heb ik een stukje op mijn blog geschreven over mijn 1Gb kaarten. Die werken perfect in de studio. Maar deze maand mag ik de bruiloft van een goede vriendin vastleggen. Hiervoor heb ik 2 kaarten van 16 Gb aangeschaft. Dat zal een stuk fijner werken dan om de 30 shots een kaartje te verwisselen. Ruim 400 beelden op 1 kaartje.
Het baart me best wel een beetje zorgen: Een kaartje kan wel eens corrupt raken. Al heb ik dat bij Sandisk (of Lexar) zelf nog nooit meegemaakt. En zo’n kaartje moet je vooral niet kwijtraken, wanneer er zo’n 400 beelden (van een bruiloft) op staan. Aan de andere kant moet je je wel voorbereiden, maar niet altijd uitgaan van een doom-scenario. Ik ga genieten van de bruiloft!

2 thoughts on “16 Gb”

 1. He meneer Tan :),

  Is hier momenteel wat rustiger en eindelijk weer eens tijd om ‘zo maar’ rond te kijken in de ‘omgeving’ :-). Via onze LinkedIn connectie kwam ik op je blog hier terecht. Fijn te zien dat je de stap gemaakt hebt naar je hartenwens en dat je er alles probeert uit te halen. Misschien een tip in het kader van deze post…. Zelf deel ik mijn trouw altijd op in delen. Afhalen bruid, buitenfoto;s, kerk, gemeentehuis, taart etc. In plaats van 1 of 2 ‘grote’ kaarten ga ik zelf voor een maatje kleiner. Door de jaren heen heb ik kaarten van diverse maten verzameld. Voor zo’n dag is dat ideaal. De kleinere kaarten voor korte momenten en de grote voor de uitgebreidere meer te verwachten foto’s. Op die manier ben je nooit een hele of halve dag kwijt, maar ‘slechts’ een deel van het evenement. Bespaart mij de nachtmerries voor elke bruiloft :).

  Succes weer verder en ik blijf vinden dat je prachtige foto’s maakt!

  – Petra –

 2. Hoi Petra 🙂

  Bedankt voor de goede tip. Kleinere kaarten brengen beperken idd het risico van ‘veel’ kwijt zijn. Maar grotere kaarten hebben weer als voordeel, dat je weinig hoeft te wisselen en dat je (als chaoot) minder snel een kaartje zal verliezen. Nu zal dat laatste niet zo veel bij mij voorkomen. Want een vol kaartje bewaak ik met mijn leven 😉 Maar het corrupt raken van kaartjes… daar ben ik bang voor, omdat je daar geen/weinig invloed op kan uitoefenen.
  Ik denk dat ieder fotograaf voor zichzelf een afweging moet maken, welke werkwijze het beste bij hem/haar past.

  Dank je voor de complimenten en natuurlijk wens ik jou ook heel veel succes in jouw fotografie! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *