Testen, Testen, Testen

Testen, testen, testen. Van de week had ik mijn objectieven getest op back- / frontfocus. Bij twee van mijn objectieven zat de scherpte niet helemaal lekker en hadden een (kleine) correctie nodig. In de praktijk merk ik hier weinig van, omdat ik zelden met volledig open diafragma schiet. Vooral niet in de studio. Maar het is toch wel fijn als je ook in kritische omstandigheden op je apparatuur kunt vertrouwen. Nieuwere camera’s (van Canon) hebben een functie om dit zelf te corrigeren. Bij sommige bedrijven (fotozaken) kun je het laten doen. En als CPS-lid, kun je dit gratis laten doen door Canon. Maar ik ben (nog) geen CPS-lid en Calumet doet het voor een schappelijke prijs. Dus heb ik vandaag de twee objectieven laten calibreren. Morgen weer testen, testen, testen. Mocht ik daarna onscherpe beelden maken, dan weet ik dat het niet aan mijn camera of objectief ligt, maar aan mezelf.


selfportrait

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *