50mm

Ik gebruik het te weinig: mijn 50mm objectief. De laatste tijd zit mijn 24-70 vrijwel constant aan mijn camera vastgekleefd. En als ik deze er af haal is dat meestal om de 100mm er op te schroeven. Maar eigenlijk is de 50mm een bijzondere lens, ook al noemen we het een ‘normaal’ lens. Het komt ongeveer overeen met het gezichtsveld, wat wij met onze ogen ‘normaal’ waarnemen. Ik moet er maar meer mee werken. Telkens ben ik enthousiast over dit objectief. Want naast het feit dat het een scherpere objectief is dan de 24-70, verplicht het je ook om meer en aandachtiger te zoeken naar een beeldcompositie.
Vandaag had ik een korte shoot met Jacqueline in de studio. Verschillende objectieven opgeschroefd. Maar het meest gewerkt met de 50mm. Was weer gezellig. Thnx Jacq!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *