Gelukkig Nieuwjaar!

Ik wens je een gelukkig nieuwjaar. Geluk klinkt hier zo passief in de oren. Net alsof ik een ‘pakketje geluk’ in me handen heb en het aan een ander geef. De ander neemt het in ontvangst en heeft zijn ‘portie’ geluk.
In de oudheid hadden we Aristoteles met zijn deugdethiek en tijdens mijn opleiding leerde ik ook nog iets over Maslow. Dit geluk staat me meer aan. Het is actiever: zelfverwerkelijking. Doelen bereiken en je dan tevreden voelen. Maar tegelijkertijd ook beseffen, dat je moet genieten van ‘de weg ernaar toe’. Een ander soort geluk. Een geluk waar je zelf voor moet werken.
Ik wil jullie een Gelukkig Nieuwjaar toewensen, maar met het geluk van beide soorten. Ik hoop dat jullie soms pure mazzel hebben. Maar daarnaast ook hard zullen werken om jullie persoonlijke doelen te verwezelijken. Zelf heb ik ook een aantal zakelijke en persoonlijke doelen voor dit nieuwe jaar gesteld. En ik ga er met veel plezier aan werken. Geluk moet je soms zelf maken. Laat de endorfines maar stromen.
Gelukkig Nieuwjaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *