Category Archives: prive

50 Jaar

Gisteren ben ik 50 jaar geworden! Dat heb ik gevierd met mijn gezin, mijn familie en goede vrienden in een restaurant in Den Haag. Als je 50 bent, kan je er gerust van uit gaan, dat je in de tweede helft van je leven zit. Het leven op aarde is beperkt en ik heb nog zoveel doelen die ik nog wil verwezenlijken. Ik wil mijn gegeven tijd goed besteden aan belangrijke dingen: Mijn fotografie, mijn gezin, mijn familie en mijn dierbare vrienden.
Op Facebook schreef een wijze vriendin eens: “Het mooiste wat je iemand kunt geven is je tijd, want dat stukje tijd krijg je nooit meer terug.”
En daar stond ik dan in het restaurant, met mijn gezin, mijn familie en mijn goede vrienden, die allemaal hun kostbare tijd samen met mij wilden delen om mijn 50e verjaardag te vieren. 
Ik voel me een rijk mens, ik ben een rijk mens! Thnx dat jullie in mijn leven zijn.

IJsselmonde

blog

Afgelopen vrijdag kwam Aad bij me op bezoek. Aad is een hele goede jeugdvriend. De dag dat hij bij ons in de straat kwam wonen, waren zijn ouders aan het werk in het huis en zat hij op de ‘kolenkit’, de grote stenen kist waar de kolen bewaard werden voor de kachel (kolenkit is niet de juiste benaming, maar iedereen in ons buurtje noemde het zo). We raakten aan de praat en al snel werden we beste maatjes. Gouden tijden beleefd in IJsselmonde (Rotterdam- Zuid) met deze gast. Bij vechtpartijtjes stond hij naast mij en ik naast hem. Samen vissen met zijn vader en samen naar Feyenoord met mijn vader. Mooie gesprekken met zijn moeder en lekker eten bij mijn moeder. Dagelijks urenlang buiten spelen. Vrienden door dik en dun.
Maar zoals met veel vriendschappen: door werk, relaties en levensloop verwateren vriendschappen en raak je contacten kwijt. Afgelopen vrijdag hebben we urenlang bijgepraat en als twee oude grijze mannen, mooie herinneringen opgehaald. Ook nam hij deze foto mee. Waarschijnlijk is deze foto genomen door zijn lieve moeder. Ik vind het een hele bijzondere foto, met de kolenkit op de achtergrond. Het brengt veel herinneringen aan vroeger naar boven. Een hele mooie jeugd in IJsselmonde…

Wachtwoord

Aangifte doen voor mijn omzetbelasting. Wat was mijn wachtwoord ook al weer? Oh ja… **********. Shit, hij pakt niet! Was het met enkele hoofdletters? **********. Pakt alweer niet! Had ik die andere cijfercombinatie gebruikt? **********. Drie keer geprobeerd. Kan nu niet meer inloggen door die beveiliging. Een uurtje wachten.
Geen hoofdletters en met die ene cijfercombinatie **********. Nee, dat is hem ook niet! Met hoofdletters dan?  ********** Nee ook niet! Pfff…. laatste poging **********. Dat is hem niet!
Nieuw wachtwoord aanvragen? Er wordt een persoonlijke vraag gesteld waar ik het antwoord ook niet op weet….
Even bellen naar de Belastingdienst. Een hele vriendelijke dame aan de lijn, die inderdaad kan zien dat ik aardig wat pogingen gedaan heb. Of ik wist dat ik afgelopen januari mijn wachtwoord heb veranderd…. (Dat verklaart een hoop waarom het inloggen niet lukte.) Als ik dat wachtwoord ook niet weet kan ze een nieuwe voor me opsturen per post, met een nieuwe gebruikersnaam. Duurt 10 werkdagen, maar dan ben ik nog op tijd voor mijn aangifte. Maar ik kan ook over een uurtje weer proberen met een ander wachtwoord. Kom ik er dan nog niet achter, kan ik alsnog bellen. Zij zijn tot 20.00 uur bereikbaar.
Tussendoor mijn dochter op halen en opeens schiet het door mijn hoofd. ********** Yes!!! I am in.

Out Of My Comfortzone

Vandaag had ik Leontine weer aan de lijn. Altijd leuk om met haar te beppen over fotografie. Maar we hebben het ook over andere belangrijke dingen in het leven gehad.
Terwijl zij veel stappen neemt om nieuwe dingen te ontdekken die buiten haar comfortzone liggen, blijf ik liever binnen mijn eigen comfortzone. Dat voelt lekker vertrouwd. En ik kan je 100 redenen noemen waarom ik niet buiten die grenzen treed (Het voelt vertrouwd en goed; Ik ben al te oud om nieuwe dingen te ontdekken; Sommige dingen zijn niet voor mij weggelegd… ). Maar ook al ben ik heel tevreden over het leven dat ik nu leid; Ik snak naar meer uitdagingen. Ik voel dat ik veel meer aan kan, dan dat ik nu doe. En dat geldt zowel voor mijn fotografie als privé.
Leontine heeft me overtuigd. Dit jaar ga ik ook ‘out of my comfortzone’. Ik ga iets heel anders doen dit jaar. Meestal vraag ik mensen of ze koffie bij me komen drinken. Maar nu ga ik vragen of ze thee bij me komen drinken…  😉

Yeah… 10 jaar!

Tien jaar geleden schreef ik mijn alle eerste post op deze blog. Sindsdien ben ik steeds meer ruimte op gaan eisen op het oneindige internet. Ik schrijf mijn hersenspinsels op, grappige dingen, minder grappige dingen, laat mijn werk zien en ventileer mijn mening. Altijd persoonlijk. Vaak heb ik me afgevraagd voor wie ik schrijf. En ik kom er achter dat naast mijn familie, vrienden en klanten, ook veel andere fotografen mijn blog lezen. Ik heb periodes gehad, dat ik trouw elke week een blog plaatste. Maar er zijn ook periodes geweest, dat ik geen tijd of geen zin had om te schrijven. Toch leuk om te zien, dat ondanks het onregelmatige schrijven, mijn blogs toch nog steeds gelezen worden.
In die tien jaar is er veel veranderd. Zo ben ik van analoog naar digitaal gegaan en van een amateur met passie naar een fulltime professional. Het is voor mezelf ook leuk om al die veranderingen die ik doorgemaakt heb, terug te lezen. Even een moment om te realiseren hoe het een aantal jaren terug ging.
De komende tijd zal ik blijven bloggen. En ik zal proberen om regelmatiger te posten!

Sweet Goodbyes

Vroeger wist ik het wel: Ik moest en zou gitarist worden. En liedjesschrijver, dat ook. Dagelijks mezelf opsluiten en urenlang in mijn uppie oefenen op de gitaar. Jaren lang in een band gespeeld in verschillende formaties. Hopend dat we eens ontdekt zouden worden en zouden doorbreken. Achteraf bezien was ik gewoon een lousy gitarist… Dus gaf ik het op en jarenlang lagen mijn gitaren in de woonkamer stof te vangen zonder bespeeld te worden.
Door mijn oudste dochter Jazzlyn heb ik sinds kort mijn gitaar weer opgepakt. Zij speelt, dus ik speel ook (weer). Alleen is het nu met een hele andere insteek. Vroeger speelde ik gitaar omdat ik dolgraag professioneel gitarist wilde worden. Of in ieder geval, om heel erg goed te worden. Nu heb ik die droom al lang laten varen. Nu speel ik om een andere reden: omdat ik het leuk vind. Toepasselijk lied dat we aan het oefenen zijn: Sweet Goodbyes van Krezip.
Het is prima om sommige dromen te laten varen. Daardoor ontstaat er ruimte voor meer belangrijke, meer realistische en/of mooiere dingen. Samen met je dochter voor de fun gitaar spelen en qualitytime hebben bijvoorbeeld…

Thnx Sharon

Als fotograaf heb je soms iemand nodig, die je uit je comfortzone haalt en totaal iets anders laat fotograferen dan je gewend bent. Als fotograaf heb je soms iemand nodig die je haast blindelings vertrouwt op jouw kunnen. Als fotograaf heb je soms iemand nodig die je oppept, als je tijdelijk in een dalletje zit.
Elke week hebben we ‘even’ telefonisch contact. Genoeg te bespreken. Niet alleen zakelijke, maar ook privé dingetjes. Ik ben haar dankbaar voor de leuke samenwerkingen. Ik ben haar dankbaar voor de leuke opdrachten die ik via haar krijg. Maar ik ben haar vooral dankbaar voor onze vriendschap, die alleen maar sterker wordt door de dingen die we meemaken.
Nee… mijn vrouw en haar man hoeven zich absoluut geen zorgen te maken. Maar Sharon is wel een heel bijzonder persoon in mijn leven.
Thnx for being a part of my life Sharon! X

Geen Stroom

Vandaag viel de stroom weer eens uit. Dit keer niet alleen in onze wijk maar in grote delen van Noord Holland. Weinig last gehad vandaag van het uurtje stroomonderbreking. Ik was bezig in de sportschool en voor het liften van gewichten heb je geen stroom nodig.  En voor een keertje geen muziek op de achtergrond was een aangename verandering. Toch verbaas ik me elke keer weer hoe afhankelijk we zijn van stroom. Zonder stroom kan ik niet achter mijn Mac werken, heb ik geen wifi-verbinding en werkt mijn flitsinstallatie niet. Zonder stroom kan ik geen koffie zetten, geen warm water koken en zelfs geen warme douche nemen.
Als mens concentreren we vaak te veel op wat we -niet- kunnen als stroom ontbreekt. Maar zonder stroom kunnen we nog steeds veel dingen wel: een goed gesprek beginnen met je collega, een mooie boswandeling maken, een ‘vergeten’ vriend opzoeken, quality-time hebben met je partner… of trainen in een sportschool…
Toch fijn dat we weer stroom hebben. Kan ik nu een lekker warme douche nemen.