Category Archives: prive

Geen Stroom

Vandaag viel de stroom weer eens uit. Dit keer niet alleen in onze wijk maar in grote delen van Noord Holland. Weinig last gehad vandaag van het uurtje stroomonderbreking. Ik was bezig in de sportschool en voor het liften van gewichten heb je geen stroom nodig.  En voor een keertje geen muziek op de achtergrond was een aangename verandering. Toch verbaas ik me elke keer weer hoe afhankelijk we zijn van stroom. Zonder stroom kan ik niet achter mijn Mac werken, heb ik geen wifi-verbinding en werkt mijn flitsinstallatie niet. Zonder stroom kan ik geen koffie zetten, geen warm water koken en zelfs geen warme douche nemen.
Als mens concentreren we vaak te veel op wat we -niet- kunnen als stroom ontbreekt. Maar zonder stroom kunnen we nog steeds veel dingen wel: een goed gesprek beginnen met je collega, een mooie boswandeling maken, een ‘vergeten’ vriend opzoeken, quality-time hebben met je partner… of trainen in een sportschool…
Toch fijn dat we weer stroom hebben. Kan ik nu een lekker warme douche nemen.

Mooie Herinneringen Maken

Nu mijn moeder al een ruime jaar heen is gegaan (en mijn vader op mijn 16e) bekruipt mij het gevoel, dat ik ook niet het eeuwige leven heb.  Vorig jaar heb ik niet echt veel uitgevoerd; Mezelf in de studio opgesloten met mijn fotografische opdrachten, veel thuis gezeten, veel nagedacht over het leven en alle kenmerken van een emotionele dip herkend.
Wel heb ik dingen op een rijtje gezet. Nagedacht wat de belangrijkste dingen in mijn leven zijn. Mijn gezin, mijn familie, mijn dierbare vrienden.
Mijn vrouw zei het al een paar keer tegen me. We hebben de middelen en de tijd om van het leven te genieten. En -nu- is het de tijd om dat te doen. Vandaag in een telefoongesprek met Sharon kwam het ook weer naar voren.  Je leeft voor je kinderen, maar moet ook zelf, samen met je partner, van het leven genieten. Mooie herinneringen maken noemde Sharon het.
Ik ga meer mooie herinneringen maken met Feni, met mijn kids, met mijn familie en met mijn dierbare vrienden. Weer van het leven genieten. Zo zouden mijn ouders het ook gewild hebben.

Fijne feestdagen!

De jaren 2013 en 2014 waren voor mij, mijn gezin en mijn familie hectische jaren met veel  tegenslagen in de privé-sfeer. Twee zware jaren achter elkaar. Dat doet wel wat met je. Gelukkig hebben we een hechte familie en kunnen we elkaar steunen. Daarnaast heb ik ook dierbare vrienden om me heen, die als lichtpunten in een donkere tunnel schenen. En natuurlijk is mijn fotografie ook een grote lichtpunt geweest.
Op internet las ik een leuk zinnetje: Je zou maar een ééndagsvlieg zijn en je dag niet hebben… Gelukkig leef ik langer dan een dag en voel ik nu al aan, dat 2015 een veel beter jaar gaat worden.
Ik wens jullie hele fijne feestdagen en een mooi 2015 met veel geluk, gezondheid en liefde!

Feni

In de eerste jaren dat ik fotografeerde, richtte ik mijn camera op alles wat los en vast zat. Bloemen, stillevens, architectuur, mensen… you name it, I got it.
Het fotograferen van vrouwen is een stuk later begonnen. In mijn studententijd tijdens een kunstexcursie in Barcelona maakte ik kiekjes van mijn vrouwelijke klasgenoten. Daar zijn mijn interesses in fotografie en vrouwelijke schoonheid samengesmolten. Sindsdien heb ik dat nooit meer losgelaten. Vrouwelijke schoonheid is het meest voorkomende onderwerp in mijn fotografie. En mijn portfolio bestaat geheel uit vrouwenfiguren.
Ik bof maar met een vrouw, die achter mijn fotografie staat. Een vrouw die me rustig laat werken, wanneer ik een 1-op-1 naaktshoot heb. Een vrouw die er geen problemen mee heeft, dat de meeste van mijn contacten vrouwen zijn. Een vrouw die er geen problemen mee heeft, dat ik close omga met mijn mooie oefen-modellen. Een vrouw die er geen moeite mee heeft dat ik regelmatig contact heb, met ‘mijn’ lieve, mooie art-director.
Ik besef me elke dag dat ik bof met zo’n zorgzame, lieve vrouw! Een vrouw die me steunt in moeilijke tijden. Die er altijd voor me is. En ik ben er ook voor haar. Een vrouw waarmee ik samen oud wil worden en mijn leven wil delen. I love you Feni. You are my number one!

Enjoy Life

Sinds de dood van mijn moeder lijkt het wel of ik onder een grijze sluier leef. Ik beleef de leuke dingen van het leven niet meer zo intens als voorheen. Altijd in gedachten en nooit meer ergens volledig aanwezig. Er zit een soort grijze sluier voor alles wat ik waarneem. Gelukkig zijn er sommige happy momenten, die als een dun zonnestraaltje door die grijze sluier heen prikken. Vorige week met het gezin lekker gegeten op het strand, gevolgd door een gezellige wandeling. Eten was goed, omgeving was goed. Sfeer was goed. Quality time met mijn allerliefste vrouw en kinderen. En gisteren heb ik heerlijk geluncht in een mooi restaurant in ‘s-Graveland samen met Sharon. De liefste art director van Nederland, maar bovenal een dierbare vriendin.
Bewust worden van mijn omgeving. Bewust worden van het fijne gezelschap en het lekkere eten. Bewust worden van het moment waarin ik leef. Zintuigen prikkelen. Mijn tagline luidt al jaren: Enjoy Life, Enjoy Photography! Het wordt tijd dat ik weer (vaker) naar mezelf luister. Genieten van het leven… Zo zou mijn moeder het ook voor mij gewild hebben.

BBB

Van het weekend keek ik naar het programma Echt Waar?! Daarin werd gesteld dat een man 5 jaar langer (en gezonder) kan leven, alleen door het regelmatig kijken naar mooie borsten van de vrouw. Nu ben ik geen echte B-man (borsten-man). Ik ben meer een BBB-man. Ik kijk graag naar een strak buikje en welgevormde billen en benen van een vrouw. Zou dat ook je leven met 5 jaar kunnen verlengen?
Maar als ik in de spiegel kijk, zie ik mijn eigen buik die niet zo welgevormd is. Dat mag wel een stuk strakker. Vorige week ben ik begonnen met bewuster eten en meer bewegen. In de eerste plaats niet voor de mooiheid, maar omdat mijn hele lichaam steeds meer schreeuwde om actie. Ik denk dat je door een gezonde leefstijl ook je leven kunt verlengen. Maar voor de zekerheid blijf ik toch maar kijken naar de BBB van de vrouw…

Shambhala

Gisteren teruggekomen van een weekje Salou. Lekker met het gezin even er tussen uit. Quality-time. Klikken met je mobiel in plaats van een camera. Lekker eten en drinken, strand, zonnig weer en de pretpark PortAventura op loopafstand van het hotel (… en dan toch het ‘treintje’ nemen dat tussen hotel en pretpark pendelt). Van diverse attracties genoten. Maar in het park is ook de achtbaan Shambhala, de hoogste en snelste achtbaan van Europa. Ondanks mijn hoogtevrees zou ik het wel zonde vinden om niet in deze achtbaan te stappen. Samen met mijn oudste dochter Jazzlyn nam ik die stap. Ik was heel wat minder gespannen als bij de Python. En het was ook niet nodig om gespannen te zijn. De Shambhala is een hele leuke rit. Je maakt geen echte loopings of kurkentrekkers, maar door de gave ‘camelbacks’ lijkt het of je even zweeft in de lucht. En voor degenen die hoogtevrees hebben: Voordat je het weet ben je al weer beneden (dit in tegenstelling tot de Python, waarbij je in rustige tempo van je hoogte kunt ‘genieten’).
De hoogste en snelste achtbaan ter wereld staat thans in Amerika. Ruim twee keer zo hoog en bijna twee keer zo snel, als de Shambhala. Ik zou er niet speciaal voor naar toe gaan. Maar als we toch in de buurt zijn…

Rust Zacht Ma

Het jaar is erg slecht begonnen voor mij en mijn familie. Op 1 januari 2014 heeft mijn moeder haar aardse bestaan ingeruild voor een plekje in de hemel. Terwijl iedereen me een gelukkig nieuwjaar wenst, rouw ik om mijn moeder en springen de tranen me in de ogen. Een week later droeg ik samen met al mijn broers en zus haar kist naar haar laatste rustplaats. Het was een super mooi afscheid. Wellicht precies zoals mijn moeder het gewild zou hebben. Ik heb een goed bevriende fotograaf gevraagd om foto’s te maken bij de uitvaart. Als herinnering voor later. Bij het bekijken van de foto’s gingen de tranen weer stromen. Het liefst zou ik de foto’s aan mijn moeder willen laten zien. Om ze samen te bekijken. Om te vragen of zij de uitvaart ook mooi vindt. Maar het kan niet meer. Ze is er niet meer. Ik mis haar.